Print

Gevulde paprika’s met gehakt en rijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gevulde paprika’s zijn een gezonde en kleurrijke maaltijd boordevol eiwitten en vezels. De combinatie van gekruid rundergehakt, zilvervliesrijst en tomatensaus zorgt voor een smaakvolle vulling, terwijl de kaas bovenop zorgt voor een lekkere gratinlaag.

Ingredients

Units Scale
  • 5 grote paprika’s
  • 400 g mager rundergehakt
  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 100 g geraspte kaas

Instructions

Bereiding:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  3. Snipper de ui en knoflook en bak deze in een pan met olijfolie.
  4. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  5. Roer de tomatenblokjes en gekookte rijst door het gehaktmengsel en laat 5 minuten sudderen.
  6. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het gehaktmengsel.
  7. Bestrooi met geraspte kaas en bak de paprika’s 25-30 minuten in de oven.